No more champange and the fireworks are through

En kort sammanfattning av vad som hänt under 2010;

Jag inledde mitt år tillsammans med min syster och ett gäng andra personer i Umeå

Januari - Jag kom på att jag skulle börja på ett nytt liv och bli sund, gick på lchf i en månad och tappade något kilo, slutade dock med att jag gick upp mer än jag gått ner. Jag fyllde 18år en snöstormig dag vilket gjorde att min mamma och hennes familj kom till mig dagen innan istället så min födelsedag firades med tårta och pressenter med mina fina tjejer. Sen helgen till ära anordnade jag en 18års fest med temat suit up i stockstugan, hade riktigt riktigt roligt!


Februari - min syster fyllde 23år så jag tillbringade en helg i Umeå, åt en massa gott och även mamma med familj hade dragit sig dit så det var trevligt. Jag blev åter igen en nörd av tjejfilmer, passande till alla hjärtansdag som även den firades(eller inte firades) i umeå. Senare under månaden klippte jag av mig håret och vi festade i villan tillsammans med norrmännen som jag inte förstod ett ord av vad dem sa, inte så lyckad fest om ni frågar mig av vissa omständigheter men hade ändå roligt under vissa delar av kvällen.



Mars - I början av månaden inleddes spårtlovet, jag grillade i backen, åkte skoter, spelade vattenpoker så att jag nästan höll på att kissa ner mig och jag, jacki, adam, william och jonas åkte upp till haparanda och ikea och även över till finland och alko. Det var en mycket trevlig biltripp måste jag säga. Jag tog även tummen ur röven och skrev in mig på körskolan, gick en kurs och körde en körlektion. Sen var det tillbaka till skolan igen, men inte allt för lände innan skoter vm drog igång - hade en så extremt rolig helg, det enda som hade kunnat vara bättre var vädret.


April - Det var en rätt lugn månad om jag inte minns fel. Spenderade en helg i Umeå igen, såg remember me på bio. Jag pluggade på med körkortsteorin, hade påskolov, jobbade, spenderade en heldag ute med alma och elin i den stekande solen. Snön började äntligen att tina bort. Vi som inte hade gjort årtioende maskeraden gjorde det, jag var 90-talet och jag och emma sladdade runt på halken.



Maj - Den här månaden hade jag fem tusen restuppgifter som jag höll på med ungefär hela månaden, hade också körkortet att klara och det gick ju galant. Ett fel på teoriprovet och uppkörningen gick hur bra som helst så den 20Maj kunde även jag köra om kring på vägarna helt själv, och två dagar senare köpte jag också en bil(kanske mitt bästa köp någonsin) och plockade då med mig några passagerare och körde omkring i malå en hel kväll. Betade även av min lista och tack och lov så tog denna månad äntligen slut.


Juni - Jag tog min bil och körde till Umeå för att fara på Carros examen. Sen fick jag äntligen mitt efterlängtade sommarlov, missade dock skolavslutningen då jag valde att jobba istället. Blev chaffis till Arvidsjaur under studentkvällen och senare tog jag mig till Skellefteå för att gå på Mollys och fira Emma. Sen fick jag feber och firade midsommar med mig själv, chips och fotboll men det funkade det också.


Juli - Även denna månad var jag i Umeå lite. Sommaren kom och det blev äntligen varmt så att man kunde sola lite cch jag hade min sista lediga helg under sommaren som spenderades i Skellefteå på stadsfesten. Jag hade det riktigt kul, speciellt lördagen. Sen resten av månaden kan ni ju gissa vad som hände? jobba, äta, sova ungefär.


Augusti - Då fortsatte jag jobba röven av mig, men jag tycker att det är roligt. Speciellt pengarna! ;) Men även det tog ju slut och jag packade väskan för att åka tillbaka till stan och skolan igen, hann dock inte spenderara speciellt många dagar där innan väskan skulle packas ytterligare en gång och jag tillsammans med sex andra tjejer drog iväg på en resa till turkiet där vi hade så fruktansvärt roligt! 

 

September - Vi kom slutligen hem efter en helt otrolig vecka, och som jag sovde, jag var så otroligt trött efter den resan alltså. Så det fick vara slut festat för ett tag, bara tanken av alkohol gjorde mig spyfärdig. Istället färgade jag äntligen håret mörkt igen och vårt skolfoto blev taget. Carro kom och hälsade på mig, jag hälsade på henne och röstade rött.


Oktober - Jag kom på att jag skulle börja med cambridge efter att jag aldrig känt mig så tjock, höll dock inte så vidare länge och bestämde mig för lchf istället vilket gick väldigt bra och närmare två månader höll jag på med det. Vi drog till piteå en onsdag för att fira linn och lisa långt i efterskott, vi gick ut och sovde över där innan vi dagen efter rullade tillbaka till stan och skolan igen. Senare under månaden så var det halloween, jag dressade om till polis och vi gick ut på station 8. Jag och jacki hängde även en hel del och tog en miljon webbcam bilder.



November - Första julklappen inhandlades, och andra, tredje, fjärde. Var rätt tidig i år på julklapparna faktiskt. Sen såg jag due date på bio med jacki, simon och william. Jag bloggade på ordentligt för en gångs skull, utan att det egentligen hända något speciellt? Sen hade jag Emma och Matilda lite julmys hemma hos mig också vilket var mycket trevligt. Sista helgen i november var även jag och carro barnvakt och första advent kom

December - Näst intill hela december har spenderats i Malå, har hunnit med att inhandla alla julklappar också, varit i Skellfteå, umgåtts med min familj osv. Jag har tittat på alma och elins luciatåg, jobbat en dag, firat jul med min familj och firat juldan med vänner och bekanta. Har shoppat väldigt lite på rean igår och såhär lagom till nyår är jag sjuk - kul! Därför firar jag nyår med min familj, klänningen var fixad och vinet väntade på mig men nej nej, det blir inget av. Aja hoppas att alla får en trevlig nyår i alla fall. Hörs 2011!


She says we've got to hold on to what we've got

sjukt sjukt sjukt dålig uppdatering måste jag säga. Den 23'dje fick jag jobba, vilket jag tyckte var otroligt roligt! Och sen på kvällen hade vi julklappsutdelning hos pappa. På julafton åt vi julbord, såg kalle och fikade hos Jill och åkte sen hem för att invänta tomten. Jag fick fin fina julklappar som en kandelaber, en bilstereo, parfymer, en hög med filmer, 2700 kronor i handen, presentkort på bikbok, underkläder, en hårddisk, sängkläder, bodylotion och sånt m.m. m.m. Igår var jag ute, träffade mycket folk och hade trevligt. Nu taggar jag nyår istället, efter många om och men blir det denna nyårsklänning från nelly

Ett gott nytt jul, ett gott nytt jul, blind, tjock, döv eller ful

När jag vaknade i morse satt febern fortfarande i så det blev förståss att vara hemma idag också, senare under morgonen har nog febern försvunnit och nu har jag bara huvudverk och är slö. Pappa har varit förbi här på morgonen, men han fick så klart fara på stan utan mig nu då jag är sjuk. :/ Åker i alla fall med honom hem idag, så nu har man alltså jullov vilket är mycket välbehövligt. Ska snart hoppa in i duschen och sen packa det jag ska ha med mig hem. Julafton på fredag, julklappsutdelning hos pappa på torsdag. Var tog tiden vägen?

Bilder från förra julen, julafton hos pappa, juldan hos mamma.


i'm so sick of love songs, so tired of tears

Har haft feber idag, hela dagen - otroligt uttröttande. Jag låg kvar i sängen tills det mörknade, sen har jag för flyttat mig mellan tvn och soffan ungefär vilket inte är bra för min rygg den värker som attan vill jag lova. Har ingen febertermometer hemma men det känns om man har feber trots allt. Till detta har jag haft en extrem huvudvärk, men jag ska inte klaga, slipper jag kräksjukan så är jag nöjd.

Har stängt av telefonen precis hela dagen, har inte orkat med något eller någon idag känns det som. Har fått era sms matilda och emma, kul att ni saknar mig på skolan - mindre kul att det ska måsta låta så aggresivt - skulle aldrig vara borta för att vara elak mot någon av er, man rår ju faktiskt inte för att man är sjuk. Sen är jag mycket ledsen Matilda, men tror inte att jag kommer att kunna komma på skolan imorgon heller. Hoppas det går bra ändå, eller att det går att göra senare när jag kan vara med. :/ Nu ska jag använda mig av gratissms.se för att få tag i min pappa och sen ska jag sussa, godnatt

Time, sometimes the time just slips away. And your left with yesterday, left with the memories

Dag 20 - Mina skolklasser

Jag har ingen bild på min första klass, den gick jag i från förskolan till sexan. Där umgicks jag i alla fall med Olle, Victoria, Linn och Hanna. Men eftersom att vi gick i spår ända upp i femman så umgicks man ju både med yngre och äldre personer mycket också.

I sjuan bytte vi klasser och nästan hela min förra klass blev kvar med nästan samma personer men jag hamnade i A och Olle hade jag med mig. Tyckte om min klass i högstadiet, kunde bli förbannat less ibland, men antar att man blir det på killar i den åldern. Jag umgicks i alla fall mest med Julia, Maja, Gabban, Evelina, Linn, Bea, Olle, Niklas, Robin, Oskar, Olov & Chroffe. Saknar klassen ibland  i alla fall och det skulle vara kul att hitta på något någongång.



I gymnasiet flyttade jag som känt till skellefteå och började i en klass som innehåll 26 tjejer, nu är vi 23 stycken kvar och jag tycker om min klass otroligt mycket. Vi hade absolut bäst gemenskap i ettan och då hade vi otroligt roligt, sen dess har det blivit mer grupperingar, tråkigt tycker jag men jag trivs otroligt bra med mina tjejer. Jacki, Sandra, Matilda, Emma, Linn, Lisa & Jenny. Kommer absolut och sakna det efter studenten...


Jag är så mycket starkare än du, det har jag lärt mig nu

Dag 19 - Mina bra egenskaper

Jag tycker alltid att det är jätte svårt att skriva vad man är bra på, även om jag brukar skoja om att jag är bäst på mycket så har jag nog innerst inne ett halvkasst självförtroende och tror ofta att jag inte klarar av saker. Men jag ska ge det ett försök!

Jag tror att jag är en bra lyssnare, jag är bra på att lyssna på när folk mår dåligt och kan ge dem stöd och råd eller bara lyssna. Jag är bra på att framföra mina åsikter, bra på att argumentera, muntliga presntationer. Sen vet jag inte så mycket mer jag är bra på... hehe

I'm falling in love with your favourite song, I'm gonna sing it all night long

Har i över en månad kollat och hållt utkik efter nyårsklänningar och står nu här utan resultat.. hade bestämt mig för klänningen nedanför men den satt inte så snyggt på som jag hade hoppats, så den uteblev... Så har ni några tips på fina klänningar passande till nyår - hör av er. Förövrigt har jag ingen aning om vad jag ska göra då heller, känner egentligen för att dra någonstans - men den som inga pengar har. Ska ni göra något roligt på nyår, som inte kostar gigantiska summor med pangar så hör av er ifall ni vill ha med mig :)


It's just the way it goes, we're the dreaming people

Har varit dålig på att uppdatera på sistone, och det som gick så bra ett tag. Men ska försöka komma tillbaka nu igen. I torsdags så var jag på Alma och Elins luciatåg vilket som vanlit är väldigt charmigt och kul. Igår tog jag och Carro vårt pick och pack och åkte till Skellefteå, är klar med alla julklappar nu och det känns så otroligt skönt! Vi har varit på stan idag också och nu har Carro åkt till Umeå så ikväll ska jag döda tid med ostkrokar och cola och imorgon ska det pluggas inför mitt matteprov på måndag :) Bjuder på en dålig bild på Alma och Elin, skulle ha behövt investera i en ny kamera

Because I'm Bad, I'm Bad You Know It

Dag 18 - Mina ovanor

Ja, vad har jag för ovanor? Jag biter på naglarna, ofräscht och man får inte fina naglar alls. En annan ovana jag har är att jag ofta struntar i att laga mat och trycker i mig mackor istället, osunt. Jag bäddar nästan aldrig sängen, kläderna hamnar ofta på golvet istället för i tvättkorgen och jag skjuter ofta upp saker tills jag verkligen måste göra det...

Ge mig en svårknäckt nöt, sötare gröt, djupare dopp i grytan

Dag 17 - Om jag vann mycket pengar

Om jag vann mycket pengar skulle jag börja med att gå en vända på stan och köpa allt jag ville ha utan att titta på prislapparna. Sen skulle jag åka på en utlandsresa och ta med mig dem jag vill ha med mig. Sen skulle jag nog spara pengar för att sen kunna köpa en ny bil och ett hus. Det beror ju självklart på hur mycket pengar man vinner. Men om jag vann mycket pengar och hade jobb skulle jag inte sluta arbeta, så otroligt tråkigt det skulle vara, däremot skulle jag kunna gå ner till en halvtjänst om jag hade vunnit riktigt mycket pengar. Hade jag vunnit riktigt mycket pengar hade jag också gett bort en del, till dem som verkligen behöver de. Önskar mig en trisslott med 25.000 kronor/månaden i 25år. Tack tomten!

And we were wild and free

Dag 16 - Foton på mig, gamla och nya


Five hundred twenty five thousend six hundred minutes

Dag 15 - Mina favoritbloggar och varför jag läser dem

Jag vet inte om jag egentligen har några favorit bloggar jag prukar läsa paows, hugorosas, dessies, kissies, kenzas, gaybloggen, tyras, blondinbellas, victoriatörnegrens, annies, lisaplace, elinkling mfl, vissa mer andra mindre. Mest för att de bloggarna uppdaterar mycket, vissa tycker jag inte ens är bra men har det som tidsfördriv. Roligt att läsa de "vanliga" bloggarna (bloggar utan tema) när det händer något. Som när paow hade varit otrogen eller när bloggbråken var i full gång. För då hade man något att följa.

Roligast att läsa tycker jag att mina vänners bloggar är, men alla är ju inte lika bra på att uppdatera dock... :)

Love is my drug is my medicine

Dag 14 - Som barn var jag

Hade tyvärr inte möjlighet att skriva igår så jag gör det nu istället...
Som barn var jag i alla fall en blond unge med tjocka kinder och limpmage - platt på sidorna och en limpa i mitten, otroligt charmigt? -. Jag fick lära mig en hel del av mina systrar, trodde jag i alla fall. Jag var rätt lättlurad och trodde länge att man dog ifall man inte vickade på tårna. Jag dansade linedance i några år och var världens linslus, jag fanns med överallt på alla bilder. Jag började bry mig tidigt om vilka kläder jag hade på mig, tog aldrig på mig något jag tyckte var fult och detta började redan i fem års ålder, ifall det var fint eller inte är en annan fråga. Jag älskade att leka att jag var med i ett tv program, matlagning var det bästa. Skickade brev med kompisar på gatan bredvid och ville nog vara lite äldre än vad jag var och mina drömyrken var artist, skådespelare och programledare ifall man inte räknar med den tidiga åldern då jag vill bli posttant.


Fem fingrar ska skydda dig - ett är månen, ett är solen, ett är polstjärnan bakom molnen. Ett är hopp och ett är tro - handens fem fingrar, vaggar dig till ro

Dag 13 - Det här upprör mig

Jag ska fatta mig kort... jag blir fruktansvärt upprörd när folk har orättvisa åsikter, med det menar jag när folk tycker att vissa människor är värd mindre än andra t.ex. Om det beror på hudfärg, pengar, bakgrund, föräldrar, vänner, utseénde o.s.v. spelar ingen roll. Alla människor är lika mycket värda och även om det inte går att behandla alla precis lika, även om man skulle vilja, är alla människor värda att behandlas bra. Jag hatar mobbing, rasism, krig, stora klasskilnader och liknande saker - det gör mig upprörd

tusen stjärnor som glimmar

Dag 12 - Vad åt jag idag?


How can I decide what's right? When you're clouding up my mind

Har haft riktig dålig uppdatering i veckan, bortsett från min lilla julkalender, men jag har inte riktigt haft orken då jag gått i säng vid nio/halv tio tiden varje kväll. Just nu ligger jag tittar på New moon på TV1000 Drama i alla fall, love it.

Somrar svepte fram, jorden värmde våra fötter där vi sprang

Dag 11 - Det här saknar jag

Jag tycker inte det finns så mycket som jag saknar i livet, jag har vad jag behöver för att klara mig, det har jag faktiskt. Sen finns det ändå alltid saker som man saknar, det finns många människor jag saknar och förmodligen många människor som jag kommer att få sakna så småning om. Men det är ju bara ett täcken på att de personerna hasr påverkat ens liv till det posetiva. För det är faktiskt så att människor väljer att gå olika vägar, även om man fortfarande kan hålla kontakten så kommer inte allt att vara som det alltid har vart och det är det som är det roliga i livet, att träffa på nya människor och ibland få vända blad och börja om från början. Jag saknar också kärleken, det gör jag, men jag skulle ändå inte vilja ha ett förhållande just nu. För skulle jag inleda ett förhållande just nu skulle det förmodligen vara här någonstans, och jag vill inte bli fast. Det behöver ju inte betyda att man bli fast men jag vill vara säker på att jag kan göra det jag känner för och flytta dit jag vill utan att jag ska måsta tänka på någon annan människa för det handlar faktiskt om mitt liv. Men som jag sa, jag har allt jag behöver just nu!

Life is a mystery, everyone must stand alone

Jag säger bara, Jay Smith


'Cause I'm being taken over by the fear

Dag 10 - Mina rädslor

Jag är otroligt rädd för ensamheten, jag vill inte leva ensam - det tror jag ingen mår bra av i längden. Jag är rädd för att forlora mina närmaste, för jag vet hur jobbigt det är och även om jag vet att det är något som man måste klara av att gå igenom är det absolut något jag är rädd för. Men det här är nog de flesta människor rädd för tror jag. Så en rädsla som finns inom mig, som kanske inte alla andra har, är att jag är väldigt rädd för djur. Katter och hundar är helt okej men jag är rädd för nästan alla andra djur alltså, okej jag är inte så jätte rädd för en hamster eller kanin men jag vill helst inte hålla i dem. Små djur som spindlar och myror är jag inte heller så rädd för, eller jo ifall dem är flera eller är på mig. Men ser jag en liten spindel så dödar jag den ju bara. Därimot stora djur, hästan, älgar, kor, renar, vargar, grisar, får, ja ni fattar herregud jag är verkligen rädd ifall jag är nära dem. Djuren jag är räddast för då, björnar drömmer jag mardrömmar om väldigt ofta och jag vill verkligen inte se en vild björn - nej inte ens då jag sitter i en bil - fy usch... Men allra allra räddast är jag för ormar, det är min största fobi jag vet inte var jag ska ta vägen bland ormar, speciellt inte om det finns flera terarium då jag inte vet var jag ska hålla koll, ormar utan för sin bur eller i det vilda gråter jag till ifall jag är nära. Nej, tyvärr men jag är ingen djur människa....

but dreams are coming true i standing here with you

Dag 9 - Mina drömmar

Jag har under mina år lärt mig att man inte ska drömma för mycket, eller i alla fall inte ha alldeles för stora förhoppningar, för då blir man bara besviken. Men det är klart att man ska få drömma, jag drömmer mig ofta bort i mina tjejfilmer, men jag har ett logiskt tänk bakom det och förstår att allt det som jag drömmer inte kan inträffa.
Till mina lite mer realistiska drömmar då, jo jag önskar att jag någon gång (om tio år eller så) bor i ett stort och fint hus -helst i funkstilen-, har en sambo som jag verkligen ser kärlek i, två barn och en riktigt stor garderob samt ett jobb som jag känner att jag verkligen trivs med och bor i en stad som jag kan kalla hem. Innan detta hoppas jag givetvis att jag har hunnit leva livet ordentligt, vill absolut inte ha barn för tidigt, hunnit se mycket av världen och gjort det jag vill prova på. Det är mina drömmar, jag ska göra vad jag kan för att dem ska slå in :)


Ole ole ole ole we are the champ, we are the champions

STORT GRATTIS TILL VÄRLDENS BÄSTA OLLE!


It messed me up, need a second to breathe

Dag 8 - Det här hade jag på mig idag

Tub halsduk - Gina tricot, Kofta - Hm, Strumpbyxor - Lindex + en tub fodralklänning från Hm och ett par gamla stövlar. Håret fick vara en hästsvans och en silvrig klocka från Ur & penn prydde min arm..



you are beautiful no matter what they say

Dag 7 - Mina syskon

Mina syskon betyer otroligt mycket för mig och är stora delar av mitt liv. Mina två äldsta systrar, mina helsyskon, är mina bästa vänner. Dem är verkligen allt för mig! Mina små systrar, halvsyskonen, gör mig alltid glad -och arg- men dem är otroligt fina och har lärt mig en hel del.


Magdalena Nordh
, Maggi, är min äldsta syster. Hon är 25 år och bor just nu i Ljusne utanför Söderhamn där hon jobbar som lärare på en högstadieskola. Maggi är otroligt duktig på språk och har bott nere i Spanien i några år. Jag avundas hennes mod, att hon verkligen vågar göra saker själv vilket jag inte skulle göra även om jag skulle vilja. Maggi har en socialkompetens som är helt makalös, hon vet hur man ska hantera nya människor och blir omtyckt var hon än sätter ner sin fot. Hon brinner för sin träning och underskattar ibland sig själv. Maggi är också en känslosam person likt mig och har provat på mycket i sitt liv. Jag älskar och ser upp till dig syster


Caroline Nilsson
, Carro, är 23 år och har en lägenhet i Umeå där hon har pluggat till socionom men nu bor hon hemma eftersom att hon har fått jobb i Norsjö. Carro är en perfektionist och klarar inte av ifall inte allt står som hon har tänkt sig. Carro har likt mig en stark vilja, i alla fall när hon diskuterar med mig - det kan bli rätt jobbigt. Carro har ända sen hon var liten setts som den tysta snälla och trivs fortfaranda i det tysta ensamma, hon har inget stort bekräftelse behov och klarar sig otroligt bra själv. Hon har en rättvist sätt att se på människor och tycker verkligen att alla är lika mycket värda, även om jag också står för den uppfattningen så avundas jag Carros förmåga att behandla folk lika.  Älskar dig hur mycket som helst


Alma Lundgren
är 5,5 år och har ärvt sin pappas varmblodighet, vilket hon är ensam om i syskonskaran. Hon är också den ända med bruna ögon vilket jag verkligen också skulle vilja ha. Alma har en otrolig energi och är varken kvälls eller morgon trött och enligt henne själv är hon bra på att klättra och gunga. Hon har alltid varit snabblärd, hon började gå väldigt tidigt och pratade rent jätte snabbt. Nu har hon börjat lära sig läsa både små och stora bokstäver och räknar matte tal. På senaste tiden har Alma blivit en riktigt duktig flicka och är inte minst alltid på bra humör ifall folk inte skriker eller arg på henne då hon blir det tillbaka. Tyvärr har Alma redan nu inte så bra självförtroende då hon ibland vill ge upp då hon inte kan det på en gång, men peppar man henne lite så kan hon det mesta. Big big love
 

Elin Lundgren
är 2, snart 3, år och en lite halv tjurig unge med ett stort temprament men det bästa med det är att hon blir glad lika fort som hon blir sur och arg. När hon är glad blir alla glad runt om henne och hon, motsattsen till Alma, är både lite kvälls och morgon trött. Hon är ingen godisätare utan väljer hellre frukt, mandariner är hennes favorit. Elin kan vara ett rätt stilla sittande barn ibland då hon kan se film i flera timmar och sätter sig gärna ner och spelar ett spel eller bygger pussel. Hon kan också sitta och rita eller bygga ett halsband. Älskade bus Elin

if you seek amy

Är trött som attan, har ont i magen och ryggen.. för att detta inte ska bli något klagoinlägg säger jag bara att jag ska till pappa nu och hämta alla min väskor sen ikväll står paradise och ung & bortskämd på menyn. hörs senare!

Every single day, every time I pray, I'll be missing you

Dag 6 - Den värsta dagen i mitt liv

Den här dagen minns jag som om det vore igår, men ändå känns det så otroligt länge sen. Egentligen har jag haft värre dagar men den här dagen kom att ge mig den värsta perioden i mitt liv -någonsin- och det gick från att aldrig haft riktiga problem till att få enorma.

Jag och Sandra hade varit nere på byn tillsammans, det var i slutet på sommarlovet och jag minns att jag hade ett blått linne på mig. Vi hade bokat det lilla spa som fanns i Malå för att vara på på kvällen, men nu var vi hemma hos mig i min källare och såg filmen Crossroads. Under tiden var det några som knackade på dörren, jag hörde att det pratades lite om Carro och Simon men jag reagerade inte speciellt mycket då det ofta var strul med just dem hemma hos oss då. När dem farit ropade mamma på mig och jag kom upp mamma satt på bordet, och Therese och ett eller två av hennes barn stod brevid, mamma bad mig att sätta mig på stolen nedanför henne då hon berättade att Simon tagit livet av sig. När jag sen frågade hur och hon berättade att han hade hängt sig så brast jag ihop i hennes knä en kortare period och gick sen ner till Sandra igen. Minns att jag inte riktigt kunde få fram orden när hon frågade vad som hade hänt, och när jag till sist fick det föll jag ihop på golvet gråtandes. Sen på kvällen for ändå jag och sandra på vår spa kväll vilket var riktigt skönt, det var den sista kvällen jag levde i oförståelse om vad som hänt. Efter det förändrades mitt liv totalt och jag gick in i en otroligt djup depretion. Simon kommer alltid förbli en del av mitt liv, jag saknar honom men skulle inte önska honom tillbaka. Han har det bättre där han är nu.

8 Juli 1987 - 10 Augusti 2005, Vila i frid♥


Du är värd allt som livet kan ge

Dag 5 - Min bästa vän

Jag har många bra vänner och många som jag står nära, mina allra närmaste vänner just nu är dem tjejerna jag umgås med i min klass. Vänner är bland det bästa som finns i livet och är en väldigt viktig del till att man ska må bra, men människor förändras och går vidare i livet.

Under min uppväxt var Victoria min bästa vän, vi var bästisar och det bara var så, vi hade alltid varit det. Det är också bara med henne jag skrattat tills jag gråtit. I femman satt jag och Gabriell ihop, när hon inte var hemma hade jag istortsätt ingen vän, jag ringde henne jämt och hon ringde mig. I sexan var det Linn som jag var med hela tiden, vi hade otroligt roligt ihop och umgicks konstant under en period och den tog sin start då både jag och hon hade det lite tungt. Jag har också haft en period med Sandra då jag kunde ringa henne när som helst, utan att egentligen ha något att säga. I högstadiet hade jag Julia, har aldrig träffat en vän som varit så lik mig. En grubblare, otroligt dålig humor och allmänt knäpp. Alla ni kommer alltid att betyda mycket för mig, för att ni gjorde delar av mitt liv lite lättare. Plus att jag haft många andra vänner som varit mer eller mindre nära, jag saknar alla dem här personerna och de perioderna men som jag sa, livet går vidare och folk förändras. 

Men det finns en person, som jag haft med mig sen fem års ålder. Den här personen har jag alltid kunnat säga saker till och vetat att dem stannar där. Jag har skrikit på honom och hatat och älskat honom som om det vore min egen bror. Och även om vi inte träffas ofta längre så vet jag ändå att han alltid är den samma, för mig kommer han alltid att vara samma person och betyda otroligt mycket för mig. O.Ö

 

Please remember, our time together the time was yours and mine and we were wild and free

Söndag, dessa söndagar... helgen har passerat, olle har orättvist nog åkt ur idol vilket jag kände på mig när han och minnah väl stod där och inväntade resultatet. jag har hälsat på min 88åriga farmor som har feber, jag har varit på en shopping tur på samhället vilket slutade med noll inköp, jag har spenderat tid med min pappa och min syster och nu är helgen snart slut. Tror jag ska starta remember me, var länge sen jag såg den och robert pattinson är ju awesome

för er som inte sett den, göre..

'cause nothing compares, nothing compares to you

Dag 4 - Vad är kärlek?

Jag skrev tidigare att jag är kär i kärleken, men det är svårt att defeniera ordet kärlek. Det finns många olika typer av kärlekar, jag känner en enorm kärlek till min familj och en helt annan sorts kärlek till mina vänner. Men om jag skulle riktia in mig på den kärleken som man har till sin partner. När kärlek tar sin form kan vara en av dem bästa ögonblicken man upplever, att vilja göra allt för den andra personen, pirr i hela kroppen, när man inte kan släppa tankarna från denna person och bara vilja vara med denna dygnet runt, när man pratar hela nätterna och tar vara på varje värdefull minut. Jag tycker att äkta kärlek är när man älskar personen precis som han/hon är, när ingenting skulle kunna göra personen bättre och när man inget hellre vill är att visa världen sin kärlek till varandra. När man inte bryr sig om vad alla andra tycker. När man känner ett tomrum när man vaknar upp utan personen vid sin sida och när man känner sig lika älskad som man älskar. Ifall allt känns rätt och att alla hinder på vägen är värda att ta sig över för att kärleken ska hålla, när man känner en tillit till varandra och när man aldrig skulle kunna tänka sig en annan person vid sin sida. Då tror jag att man har hittat rätt, hittar du kärleken så var rädd om den...

Det här klippet har jag visat förut, jag blir lika kär varje gång..

Trying to make a move just to stay in the game

Snart drar den nästsista idolkvällen igång, jag har hela tiden velat ha Jay och Olle till final -som jag sagt förut- och det kan ju faktiskt gå. Jag har tippat att Minnah ska åka ut i tre veckor i sträck och även denna vecka, skräll om hon går vidare. Har läst att Jay ska sjunga Metallicas enter sandman och in the getto med Elvis, Olle ska göra everybody's changing av Keane och born to run av Bruce Springsteen medan Minnah gör total eclipse of the heart av Bonnie Tyler och David Guettas when love takes over. Det är Juryns val!



you never be alone

Dag 3 - Varför bloggar jag?

Jag bloggar för min egen skull, jag tycker att det är roligt att kunna titta tillbaka på vad som hänt i livet både roliga och tråkiga saker. Sen är det ett perfekt sätt att spara bilder på. Jag har bloggat sen Mars 2008 och då var det nog mest bara för att testa, men efter det har jag varit fast. Ibland bloggar man mer och ibland mindre, men sen min start är det bara en månad som jag inte bloggat någonting alls. Jag tycker också att det kan vara otroligt skönt att få skriva av sig ifall man går och bär på något, ja nästan som en dagbok bara det att alla kan läsa den. Sen hoppas jag att det finns dem som kan tycka att det är roligt att ta del av mitt liv också...

en av de första bildenra som las in på min blogg, tror minsan att jag var i en svacka.

you making me hot hot hot

Godmorgon!
Jag är hemma från Umeå, kom faktiskt med bussen igår kväll. Har haft två bra dagar fylld med shopping av julklappar, har faktiskt bara farmor, carro och pappa kvar och pappa betar jag av idag. För efter samhällskunskapen ska jag fara och köpa hans julklapp sen köra hem för att hämta alla mina väskor och damsuga innan det bär iväg till Malå. Ska spendera två veckor där eftersom att jag kommer att ha praktik på min mammas jobb. Känns både ock. Ha en bra dag i alla fall så ses vi senare :)

2,5 år gamal bild på vår första klassfest


För att du ser, för att du förstår. Nu lyser himlen där jag går, du tar min hand och visar vägen

Dag två - Mina föräldrar

Jag älskar och ser upp till båda mina föräldrar på olika sätt, dem är så otroligt olika så att jag kan undra hur dem någon gång har kunnat leva tillsammans. 

Min mamma heter Tina Lundgren. Mamma är 43 år, har fem barn och lever tillsammans med sin man Lars-Gunnar i mammas barndomshus i Malå. Hon är en stark person, den som står på fötterna när dem andra faller, hon älskar att arbeta och brinner verkligen för det hon gör. Mamma är en hejare på att laga mat, hennes köttfärssås har jag själv tagit efter och hennes bullar är mer eller mindre kända bland provsmakarna. Hon är givmild och har ibland skämt bort oss barn med alldeles för mycket julklappar och prylar av alla möjliga slag. Min mamma älskar värmen och skulle kunna ligga ute i solen hela dagarna, hon skulle nog aldrig åka på en utlandssemester till ett kallare land. Mamma är en typsik logisktänkare och kommer ofta med bra och logiska tankar, och logiskt nog räknar hon hellre matte än att fundera över problem när det enligt henne inte finns någon anledning att tycka synd om sig själv.

Min pappa heter Thomas Nilsson. Pappa är 46 år, har tre barn och bor i sitt hus i Malå. Han är särbo med Ulrika som själv bor i Norsjö med sin dotter Mikaela. Han är en känslosam person, en person som är väldigt mån om människorna runt om honom - inte minst sin familj. Pappa älskar också han sitt jobb och är även otrolig händig, han har alltid något nytt projekt i huset pågång. Han har bland annat hunnit med en utbyggnad, renoveringar i alla rum, byggt upp och rivit väggar, en altan, ett föråd och mycket mer. Pappa försöker hänga med i svängarna i modet, vilket jag tycker är otroligt roligt, han vill gärna ha fina kläder och fint i huset. Min pappa skulle nog aldrig slita på sig jaktkläderna och sätta sig och vänta på att få skjuta en älg han skulle nog mycket hellre titta på bilar, verktyg eller varför inte fundera över vilka blommor som passar bäst i fönstret.


Jag älskar er!

 


Would you die for the one you love, hold me on your arms tonight

Dag 1 - Om mig

Tänkte bara gör en kort presentation om mig; jag heter Malin Ida Sofie Nilsson och är 18 år gamal. Jag är uppväxt i Malå där båda mina föräldrar än så länge bor kvar. Själv bor jag i en lägenhet i Skellefteå och pluggar sista året på John Bauer gymnasiet. Jag är glad att jag inte längre är den personen som väljer att dricka varje helg eller den personen som ligger runt endast för att få bekräftelse. Jag har blivit en människa som är mån om mig själv och är också mån om andra människor. Ifall någon nära person till mig mår dåligt får jag uppriktigt ont i hjärtat och skulle verkligen vilja göra allt för att få den personen upp på benen igen, men det är inte alltid lätt. Jag hör till den delen av befolkningen som tycker att pengar gör en lycklig, visst kan man vara lyckig utan det också men jag tycker absolut att det ger en glädjekick att handla lite, speciellt när man känner att man faktiskt har råd med det. Jag har också fyra syskon som jag älskar över allt, hela min familj står mig väldigt nära hjärtat och för mig finns det inget bättre. I övrig är jag en person som ofta skrattar, har otroligt dålig humor, är ett filmfreak(romantiska filmer och disney framförallt), en grubblare utan dess like, minns små saker lätt som t.ex. födelsedagar och är kär i kärleken.


Längesen i december...

Bloggar från mobilen. Jag har varit på en mattelektion idag, eftersom vi är så duktiga fick vi ledigt på eftermiddagen och sen fick jag fara från skolan en halv timme tidigare så nu sitter jag på bussen påväg till umeå, en timme kvar ungefär :) det ska julhandlas så här i december månad. Jag skriver lite senare ikväll :)

RSS 2.0